Aandachtspunten bij bio gas vergelijken?

Wil jij jouw steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan doe je er goed aan helemaal te stoppen met het gebruik van gas. In dat geval dien je een cv-ketel aan te schaffen die werkt op elektriciteit. Dit klinkt leuk en aardig, maar is ontzettend duur. Bovendien moet je dan vaak nog meer investeren in allerlei dingen. Daarom laten veel mensen het maar voor wat het is. Jij kunt echter ook voor beduidend minder geld een bijdrage leveren aan het milieu. Zo kun jij overstappen van aardgas naar biogas. Dit gas ken jij vast en zeker onder de naam groen gas. Steeds meer mensen kiezen ervoor om groen gas te gebruiken in plaats van aardgas. Wil jij dit ook? Dan kun jij vast en zeker wat hulp gebruiken bij bio gas vergelijken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk precies waar jij op moet letten bij bio gas vergelijken.

Energieleveranciers bieden vaak groen gas aan

Energieleveranciers bieden tegenwoordig nagenoeg allemaal de mogelijkheid aan om over te stappen naar groen gas. Het enige wat jij hiervoor moet doen, is een ander contract afsluiten. In plaats van aardgas wil jij namelijk groen gas gaan gebruiken. Verder hoef jij niets te doen. Je hoeft bijvoorbeeld niet het leidingwerk, de cv-ketel of het kookstel te vervangen. Het huidige leidingnetwerk en apparaten die werken op gas kunnen namelijk ook prima hun werk doen met groen gas. Het kost jou dus niets extra’s om de overstap te maken. De enige extra kosten die jij krijgt zijn op maandelijkse basis. Groen gas is namelijk iets duurder dan aardgas. Het kost je slechts een paar euro meer in de maand, waardoor de overstap zeker de moeite waard is. Advies: stap nooit over voor bio gas vergelijken. Zo kun jij namelijk fors besparen.

Gaat het daadwerkelijk om groen gas?

De meeste energiebedrijven leveren daadwerkelijk groen gas. Toch is er ook een deel dat zegt groen gas te verkopen. In feite verkopen zij echter CO2-gecompenseerd gas. Hierbij verbruik jij in feite gewoon aardgas. Toch biedt een energiebedrijf dit soms aan als groen gas. De uitstoot van CO2 wordt namelijk gecompenseerd door bijvoorbeeld een compleet nieuw bos te planten ergens op de wereld. Een goede poging, maar het blijft natuurlijk een stuk minder duurzaam dan biogas. Maar hoe weet jij nu of het gaat om biogas of CO2-gecompenseerd gas? Dit wordt bij bio gas vergelijken namelijk niet altijd direct duidelijk. Let bij bio gas vergelijken daarom altijd op de certificaten. Groen gas wordt – net als elektriciteit – namelijk vaak gekoppeld aan certificaten, waardoor jij dit gas makkelijk kunt herkennen. Ook bij CO2-gecompenseerd gas wordt vaak gewerkt met certificaten. Kijk daarom bij bio gas vergelijken altijd of jij daadwerkelijk groen gas geleverd krijgt of dat het gaan om CO2-gecompenseerd gas.

Gaat het daadwerkelijk om groen gas?

Mark van Duijvenbode

Na het afronden van mijn studie in de richting van verkoop, ben ik aan het werk gegaan bij een grote energieleverancier in Nederland. Ik raakte steeds meer bekend met groen gas en wilde hier meer mee doen. Vandaar dat ik besloot mijn eigen onderneming op te richten. Met mijn onderneming richt ik mij op het adviseren van mensen over een overstap naar groen gas.

Vergelijk groen gas aanbieders met elkaar

Hierboven kon jij reeds lezen hoe belangrijk bio gas vergelijken is. Ten eerste is dit natuurlijk van belang om te achterhalen of jij daadwerkelijk te maken hebt met groen gas en niet met CO2-gecompenseerd gas. Daarnaast zit er bij de meeste aanbieders vaak verschil in prijs. Ook daarom is bio gas vergelijken zeker de moeite waard. Moet jij echt de website van alle aanbieders van groen gas in Nederland bezoeken? Nee. Tegenwoordig zijn er namelijk vergelijkingssites die zich richten op bio gas vergelijken. Groen gas vergelijken wordt op deze manier een stuk makkelijker. Jij ziet namelijk direct wat de prijs is en je hoeft ook niet lang te zoeken om te achterhalen of het daadwerkelijk groen gas betreft. Je bespaart zo dus niet alleen tijd, maar ook nog eens geld!