Overstappen op groen gas? Maak altijd eerst een vergelijking!

Steeds meer huizen in Nederland kiezen voor groen gas. Een goede ontwikkeling natuurlijk, want op deze manier hoeft er minder naar gas geboord te worden. Hierdoor lopen inwoners van bijvoorbeeld Groningen ook niet het risico dat de grond in deze provincie nog verder gaat verzakken. Daarnaast is groen gas natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu, aangezien het gewonnen wordt uit afvalstoffen die niet schadelijk zijn voor de aarde. Biogas is dus zeker een positieve ontwikkeling, maar nog lang niet iedereen in Nederland maakt gebruik van groen gas. Wil jij overstappen? Dat is een goed plan. Maar hoe werkt dit precies? Wij bieden jou in deze tekst de helpende hand. Ook gaan wij in op de voordelen van groen gas vergelijken.

Geen nadelige gevolgen

De voornaamste reden dat veel mensen nog steeds aardgas gebruiken, is dat zij denken dat er geïnvesteerd moet worden bij een overstap. Wanneer jij overstapt van aardgas naar groen gas, hoeft er echter helemaal niets te gebeuren. Jij hoeft alleen maar een andere energieleverancier te kiezen. Misschien is het zelfs wel mogelijk om bij jouw huidige leverancier te blijven, maar ga altijd wel groen gas vergelijken. Het groene gas kan gewoon via dezelfde leidingen aangeleverd worden als het aardgas. Een nieuw leidingnetwerk in jouw woning is dus niet aan de orde. Daarnaast is het ook niet noodzakelijk om nieuwe apparaten aan te schaffen. Zo kan jouw huidige cv-ketel namelijk niet alleen aardgas verwerken, maar ook biogas. Kook jij ook op gas? Dan is het eveneens niet noodzakelijk om een nieuw kookstel aan te schaffen. Ook met jouw huidige kookstel kun je namelijk gewoon koken op groen gas. We kunnen dus wel stellen dat groen gas geen nadelige gevolgen heeft. Alleen kan groen gas vergelijken wel behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

De prijs van groen gas

Nu jij weet dat groen gas geen investeringen vergt, ben je vast en zeker benieuwd wat het prijsverschil is tussen de twee gassoorten. Groen gas is iets duurder dan aardgas. Hoe dit komt? Omdat het biogas opgewaardeerd moet worden tot het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Doordat er extra handelingen verricht moeten worden, is het natuurlijk logisch dat de prijs ook hoger uitvalt. Het verschil is echter te verwaarlozen. Wanneer jij overstapt van aardgas naar groen gas, betaal je hooguit een paar euro meer per maand. De meeste mensen vinden dit echter geen probleem. Door over te stappen van aardgas naar biogas lever jij namelijk een bijdrage aan het verbeteren van het milieu. En dat mag natuurlijk best een paar euro’s kosten per maand. Stap nooit direct over, maar ga altijd eerst groen gas vergelijken. Met groen gas vergelijken kun jij namelijk nog veel meer besparen!

Is biogas overal even duur?

Veel mensen denken dat groen gas gewoon groen gas is. Hierdoor denken zij automatisch dat er ook geen verschil zit in de prijs dat jij voor dit gas betaalt. Dit is echter wel degelijk het geval. Bij de ene energieleverancier betaal jij namelijk fors minder voor groen gas dan bij de ander. Groen gas vergelijken voor jij de overstap maakt is dan ook aan te raden.. Sommige mensen gaan groen gas vergelijken door de sites van verschillen aanbieders te bezoeken. Dit kost echter onnodig veel tijd, waardoor dit niet de meest efficiënte manier is van groen gas vergelijken. Jij kunt namelijk ook een vergelijkingssite gebruiken voor groen gas vergelijken. Hier kun jij in een oogopslag zien wat de kosten zijn voor groen gas bij de verschillende aanbieders. Op deze manier krijg jij een stuk sneller duidelijkheid. Neem de tijd voor de vergelijking, want het kan jou zo maar een flink bedrag schelen op jaarbasis.

Mark van Duijvenbode

Na het afronden van mijn studie in de richting van verkoop, ben ik aan het werk gegaan bij een grote energieleverancier in Nederland. Ik raakte steeds meer bekend met groen gas en wilde hier meer mee doen. Vandaar dat ik besloot mijn eigen onderneming op te richten. Met mijn onderneming richt ik mij op het adviseren van mensen over een overstap naar groen gas.